Eggs Benedict
sponsored links
Ha nem épp abban a pillanatban akarunk enni, mikor éhesek vagyunk akkor kezdjünk ennek az ételnek.
Leginkább, mert angol muffin kell hozzá, amit dagasztunk, kelesztünk és sütünk.
A recept két fõre szól majd.
Az angol muffin:
15 dkg lisztet összedolgozunk 1 kk. cukorral, 1 tk. sóval, 1 kk. szárított élesztõvel, 1 tk. vajjal és 0,5 dl tejjel. Hagyjuk kelni 1 órát, majd centi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk fánkszaggatóval. Ismét áll egy órát és kisütjük.
Hollandi mártás:
Gõz felett habosra felverünk 2 tojássárgáját, közben adunk hozzá 2 ek. vizet és 10 dkg vajat, ízesítjük kb. 1 tk. citromlével, sóval és borssal.
Buggyantott tojás:
Két lábasban vizet melegítünk.... nane :-) ...