Eggnog
sponsored links
Hozzávalók:
-1 db tojás sárgájához
-1,5 dl tej (lehetõleg zsíros, vagy tejszín)
-1 dl fehér rum (természetesen az alkohol-tej arányán lehet változtatni..mármint a tej/tejszín javára ;)
-1 tk cukor/méz/édesítõ
-reszelésnyi szerecsendió (ez természetesen opcionális)
A tojás sárgáját fehéredésig keverem a cukorral
(ezt nyugodtan rá lehet bízni a robotgépre),
a tejet melegedni teszem, majd óvatosan
(ezt nyugodtan rá lehet bízni a robotgépre),
a tejet melegedni teszem, majd óvatosan
(nehogy tojásrántotta legyen belõle :)
hozzákeverem a cukros tojást és sûrûsödésig
Ezután belekerül a rum is... még meleg állapotában
meleg pohárban, vagy csészében-, kihûtve/behûtve
viszont szép poharakban tálalom, esetleg egy reszelésnyi
friss szerecsendióval a tetején.
meleg pohárban, vagy csészében-, kihûtve/behûtve
viszont szép poharakban tálalom, esetleg egy reszelésnyi
friss szerecsendióval a tetején.