Edd meg Fáni!
sponsored links
A Rama 40. születésnapja alkalmából született meg ez a bejegyzés. Régi családi recepteket keresnek egy-egy színes történettel gazdagítva.
Az mi családi történetünk valamikor az 1920-as években esett meg.
Az én dédinagymamám igen remek szakácsnõ volt, de abban az idõben igazi ünnepnap volt, amikor sütemény került a családi asztalra. Ilyenkor a gyerekek, -voltak legalább öten- percek alatt megették a süteményüket, kivéve Fánit, a legkisebb lányt, aki nagyon válogatós volt.
Dédinagymamám amellett, hogy remek szakácsnõ volt igazán határozott jellem is.
Jó hangosan elkiabálta magát, hogy Edd meg Fáni! és Fáni tányérján 1 perc múlva már nem is volt semmi a süteménybõl, ráadásul még repetát is kért. Innentõl kezdve gyakran került ez az édesség az asztalra és Fánit sem kellett többet nógatni, hogy egye meg. Ettõl kezdve immáron generációk óta Edd meg Fáni-ként ismert ez a remek édesség.
Remek mert krémesen lágy, nagyon gyorsan elkészíthetõ és igazán kiadós.
Hozzávalók:
1 zacskó édes kétszersült
1 l tej
4 tojás
15 dkg cukor
2 ek. liszt ...