Ecetes uborkasaláta
sponsored links
Hozzávalók:
- kb. 70 dkg uborka
- 1 kisebb vöröshagyma
- só
- 1 evõkanál ecet (10%-os)
- 2 evõkanál cukor
- 2 dl víz
a tálaláshoz:
- õrölt pirospaprika
- frissen õrölt bors
- Az uborkát megmostam, meghámoztam, két végét eltávolítottam, majd a zöldséghúst vékonyra gyalultam.
- A vöröshagymát megpucoltam, egészen vékony karikákra vágtam.
- Az uborkát megsóztam, kb. 1/2 óráig állni hagytam.
- Közben az ecetet és a cukrot feloldottam a vízben.
- Az uborkát kinyomkodtam a levébõl, és a hagymával együtt az ecetes lébe tettem.
- Jól lehûtve kínáltam, tálaláskor mindenki kedve szerint megszórhatja pirospaprikával és/vagy borssal.