Ecetes uborkasaláta

2017-08-20

sponsored links



Hozzávalók:

  • kb. 70 dkg uborka
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 evõkanál ecet (10%-os)
  • 2 evõkanál cukor
  • 2 dl víz

a tálaláshoz:

  • õrölt pirospaprika
  • frissen õrölt bors




  • Az uborkát megmostam, meghámoztam, két végét eltávolítottam, majd a zöldséghúst vékonyra gyalultam.
  • A vöröshagymát megpucoltam, egészen vékony karikákra vágtam.
  • Az uborkát megsóztam, kb. 1/2 óráig állni hagytam.
  • Közben az ecetet és a cukrot feloldottam a vízben.
  • Az uborkát kinyomkodtam a levébõl, és a hagymával együtt az ecetes lébe tettem.
  • Jól lehûtve kínáltam, tálaláskor mindenki kedve szerint megszórhatja pirospaprikával és/vagy borssal.




Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2017/08/ecetes-ub...

sponsored links

Keres?s