Ecetes almapaprika
sponsored links
A savanyított almapaprika nagy kedvencem, de mindig házon kívül eszem. Ez a savanyúság akkor a legjobb, ha csípõs, kemény húsú (nem lesz puha még hónapokkal a berakás után sem), és persze gyönyörûen megõrzi a színét. Na hát a készen kaphatók többnyire nem ütik meg a mércét, a házi változatok már elõbb, de azok sem mindig. Nem is próbáltam eddig elkészíteni, de nemrég nagynénéméknél olyan finom, hordós almapaprikát ettem, amitõl egybõl késztetést éreztem a saját paprikák birtoklására :), aztán süssünk-fõzzünk Judit blogján is rám kacsintott néhány üvegnyi...így amikor mr.1 a piacon egy paprikaárus néni felé terelgetett, nem mondtam nemet. Valamikor el kell kezdeni, ugye... Íme az én változatom, remélem, beválik. :)))
Elsõként elkészítettem a felöntõlevet, amihez a vizet a cukorral, sóval és fûszerekkel felforraltam. Úgy 10 percnyi forralás után hozzáöntöttem az ecetet és egybõl le is zártam a tûzhelyet. Hagytam a levet kihûlni.
A szárakat eltávolítottam, a paprikákat megmostam és néhány helyen kissé bevágtam - a nagyobbakat elfeleztem -, végül csírátlanított üvegekbe rakosgattam. A tartósítószert feloldottam egy kevés forró vízben, hozzákevertem a szódát, és az ...