Ecetes almapaprika
sponsored links
Itt az ideje, hogy elkezdjük elrakosgatni a nyári savanyúságokat télire. Aki már egyszer megismerte a nyár ízeit idézõ, házilag tartósított finomságokat, az tudja, hogy megéri az idõt és a fáradtságot rááldozni az elkészítésére. Sokáig én is piacokon vásároltam a savanyúságot, de elõbb-utóbb jött a kiábrándító tapasztalat. Vagy túl sós volt, vagy nagyon édes, vagy szinte ehetetlen volt a túlzott ecettõl és kéntõl. Mivel nagyon szeretjük a savanyúságokat és nehezebb, zsírosabb ételek mellé - amiket általában télen eszünk - ajánlatos is fogyasztani, elkezdtem elrakosgatni a magunk ízlése szerint. Ugyan vannak még hiányosságaim ezen a téren, de van néhány jól bevált receptem ismerõsöktõl, nagymamáktól, szomszédoktól. Ez is egy ilyen. Drága Mariannka kolléganõmtõl kaptam, évek óta az õ receptje szerint teszem el a paprikát és mindig gyönyörû "hófehér" és ...