Ebéd karácsony elsõ napján - 2012
sponsored links
Ma ebédre csupa vad került az asztalunkra. Mert tavaly nagyon ízlett, ezért az idén is lett vadkacsa leves. Második fogásnak kétféle étel készült. Õzpörkölt a szokásos módon fõzve, tésztával körítve pörköltimádóimnak,
és pácolt, szalonnába tekert õzgerinc medalionok Chumberland mártással és hercegnõ burgonyával - persze minden a saját elképzelésem szerint, - mert mindent másképp csináltam, mint a nagykönyvben meg van írva, mégis isteni lett!! A vadkacsalevest és az õzpörköltet nem írom le, azok már szerepelnek a blogban. A vadkacsaleves annyiban különbözött, hogy most 1 egész vadkacsából készült.
Az õzgerinc medlionokhoz az õzgerincet kicsontoztam és ketté vágtam, majd egy egész citrom levével és olajjal bepácoltam még a múlt hét csütörtökön vagy pénteken, már nem emlékszem. A húsokat minden nap átforgattam a pácban. Ma készítés elõtt erdélyi szalonnából a lehetõ legvékonyabb szeletkéket vágtam, aztán próbáltam az õzgerinc filét olyan vastagságú korongokra vágni, mint a szalonna. Minden húskorongot két szalonnaszeletkébe csomagoltam, hústûvel áttûztem, és hagytam szobahõmérsékletûre melegedni. Közben elkészítettem a hercegnõ burgonyát. A tegnap este kimaradt krumpli feléhez hozzákevertem egy egész tojást, pici sót és õrölt borsot, jól kikevertem és a mikró táljára halmokat nyomtam a masszából. 15 perc alatt sült ilyen szépre a ...