EAT LOVE BUDAPEST - Gasztro terror, vagy élmény egy életre?

2011-11-08

sponsored links


A WAMP, Chilli&Vanília és az A38 közös szervezésében, a múlt szombaton bemutatták Marije Vogelzang Eat love címû elõadását. A holland mûvésznõ jelenleg a világ leghíresebb étkezési designere. Az elõzetes szerint "Marije érdeklõdésének középpontjában az étel, pontosabban az étkezés áll. Munkájának tárgya azonban nem az étel maga, hanem annak elfogyasztásának társadalmi-kulturális kontextusa. Mûvészi koncepcióját mindig az étel elkészítésének eredete, történelme és az ehhez kapcsolódó szokások inspirálják. Az étel ugyan a gyomorba kerül, azonban gondolatokat, emlékeket és érzelmeket generál -vallja." 

Az elõzetesben egy különleges, elvarázsolt, megismételhetetlen, és örök életre szóló élményt ígértek, azoknak a kalandvágyó és nyitott résztvevõknek, akik fogékonyak a gasztronómiára, a design-ra, és a kettõ szerves kapcsolatára. Csak annyit árultak el, hogy leginkább a színházi performance-hoz közel álló esemény vár ránk, mely rendkívül személyes, emberi, intenzív, és minden érzékszervünkre hatni fog. Élettörténetek, falatok, ízek, hangok, érintések... (A38.hu)

Az A38-on találkoztunk, Edina, Szonja és én. Az étterembe vezettek minket, és fél óra is eltelt már, amikor egy hölgy az asztalunkhoz lépett és megkért hogy menjünk vele. Izgatottan vártuk az elõadást, amit még a performansz elõtti 1 percben is valami furcsa misztikum lengett körül. Aztán megkaptuk az instrukciókat: ...

Folytats a blogon ... green-tearoom.blogspot.com/2011/11/ea...

sponsored links

Keres?s