Earl Grey teás narancsos vajas keksz
sponsored links
A receptet egy friss norvég sütis magazinban találtam (Bake), pedig megfogadtam, hogy nem veszek többet, mert általában csak megnézegetem, de sosem sütök semmit belõlük. De most eldöntöttem, hogy fogok, ez lett az eslõ a családnak, mert már megint üres volt a kekszes doboz. Elõször nagy sikere volt, ízlett mindenkinek, míg ki nem derült mik is azok a fekete darabok benne, nem tudom miért olyan szörnyû gondolat a teafû a kekszben. Én ugyan nem kóstoltam, de ha még a válogatós lányomnak is ízlik, szerintem nem lehet rossz.
Hozzávalók:
22,5 dkg puha vaj (nem margarin!!!)
25 dkg porcukor (nálam 8 dkg erythritol por alakú)
1 kezeletlen narancs reszelt héja
1 nagy tojás
1 rúd vanília v. 1 tk. vanília esszencia
30 dkg liszt
1 tk. sütõpor
2 ek. Earl Grey teafû
Szerintem egy ilyen kekszet nem érdemes margarinnal készíteni, mondjuk szerintem semmit, de ennek a lényege a vaj. A puha vajat és a porcukrot habosra kevertem, hozzáadtam pár kanál lisztet, majd a tojást és a reszelt narancshéjat is és simára kevertem, így nem csapódik ki a vaj. A száraz hozzávalókat levegyítettem és ezt is beletettem, simára kevertem. A masszából egy hosszú rudat formáztam, becsomagoltam folpackba, de jobb 2 kisebb rudat készíteni, kisebb, formásabb kekeszeket lehet majd vágni belõle. 2 órára betettem a hûtõbe, de lehet tovább is a hûtõben, majd én jégcukorba forgattam a rudat és így vágtam fel szeletekre, de csak simán is tökéletes. Sütõpapíros tepsire rakosgattam õket, távolabb egymástól, mert picit megnõnek és szétterülnek, 180 fokos elõmelegített sütõben kb. 10-12 perc alatt készen vannak. Rácson hûtöttem, majd dobozoltam.
Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)