Döner kebab

2014-02-04

sponsored links

Imádom a gyorséttermi kajákat, a girosz az egyik örökös kedvencem. :)

Mivel 10-bõl 10x nem ehetem, kipróbáltam itthon az egészséges vegán változatot.

A tzatziki nem az én “gyártmányom”, a Nyersétel Akadémiától rendeltem. Kesudió a joghurt alapja és valami eszméletlen finom, úgyhogy mindenképpen ki fogom próbálni.

Szóval a döner: tönkölylisztbõl sütött lepénykenyér, szejtán hús, nyersek és a tzatziki. Na, meg egy kis csípõs Jalapeno paprika krém. Isteni finom ebédem volt……. :D

2014-02-04 11.27.13

Hozzávalók:

Szejtán – fogalmam sincs mennyi, mindenestre így készítem. Vékony(!) csíkokra vágtam,  Vegeta naturella görög fûszerkeverékkel és pici olívaolajjal pácoltam, majd forró serpenyõben kisütöttem.

A lepénykenyérhez:

25 dkg tönkölyliszt ( fele teljes õrlésû, fele fehér)

2 dl víz ( meg még egy kicsi )

1 tk. porélesztõ

1 tk. só

fél tk. cukor

1 ek olaj

A hozzávalókból tésztát keverünk, igen egy kanállal egyszerûen összekeverjük, mint a nokedlit és félretesszük kelni.

1 – 1,5 óra múlva átkeverjük, majd vizes (!) kézzel kettészedjük és 2 lepényt egy sütõpapírral bélelt tepsire ügyeskedjük. Ha vizes a kezünk nem ragad rá a tészta és könnyen lehet gyúrogatni, formázni.

A lepényeket eligazgatjuk, tetejüket lenyomkodjuk, vizes kezünkkel megtapicskoljuk és 230 C-os sütõben megsütjük. ( 12-15 perc )

Egyebek:

nyers zöldségek: paradicsom, paprika, uborka, hagyma, reszelt sárgarépa, káposzta, salátalevelek stb.

szószok

Összeállítjuk a dönerünket: félbevágjuk a lepénykenyeret és megpakoljuk: salátalevelek- szejtán – egyéb zöldségek – szószok.

A tetejét jól rányomkodjuk, és ehetünk.



Folytats a blogon ... veganya.wordpress.com/2014/02/04/done...

sponsored links

Keres?s