Dödölle, gánica, ganca, cinke - ízemlék

2012-07-30

sponsored links

Szeretem az egyszerû, régi magyar ételeket, mint például a dödöllét is. Teljesen  megfelejtkeztem már róla, pedig ezek az ízek ismerõsként kacsintanak ránk az emlékeinkbõl, és lelkesen integetnek, hogy ne felejtsük el õket végleg. Bennetek is felmerült már ez a gondolat, hogy ezt tuti, hogy ettem már valahol, valamikor...
Vajon minden ízemléket be tudunk azonosítani pontosan? Lehet, hogy olyan kicsi gyermekkorban tették elénk ezeket a régi ételeket, hogy még a nevüket sem tudtuk megjegyezni.
Azután sok sok év múlva elénk kerül egy fotó, egy recept, és amikor mi is elkészítjük, megkóstoljuk, az az ismerõs  és kellemes érzés járja át a lelkünk, hogy igen, ezt ismerem, még nagyon nagyon régrõl, és tudjuk, hogy ezt valaki nekünk is megfõzte már hajdanán...
Így jártam én is a vasi dödöllével, aminek a receptjét  a Megfõzlek blogon olvashatjátok részletesen. Tetszik a receptben, hogy ez nem az a pepecselõs, galuska szaggatós változat, hanem egyszerûen, és gyorsan elkészíthetõ.
Gyakran nyaraltam a dédszüleimnél Kõszegen, úgyhogy könnyen lehetséges, hogy ezt az ízélményt tõlük kaptam elõször.
Szóval ma én is ezt fõzöm ebédre , és közben ...

Folytats a blogon ... diaboszikonyhaja.blogspot.com/2012/07...

sponsored links

Keres?s