Dödölle

2018-01-17

sponsored links

Ma ebédre dödöllét készítettem. Ez egy nagyon finom, laktatós étel és olcsó is. Pirított hagymával meg sok tejföllel nyakon öntve fenségeeees!
Hozzávalók: krumpli, liszt, só. Még: hagyma, disznózsír, fûszerpaprika, só, tejföl.
A krumplikat megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára fõzzük. Egy krumplinyomó segítségével a  vízben a krumplit  megtörjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy keményebb galuska tésztát kapjunk. Egy kisebb lábaskában forró zsíron hagymát pergelünk, sózzzuk. A zsírt a hagymáról leszûrjük , egy serpenyõben megint felmelegítjük, a krumplis masszából kanál segítségével kis galuskákat szaggatunk és pár perc alatt aranybarnára sütjük. A visszamaradt pergelt hagymát fûszerpaprikával ízesítjük és a kész dödöllére öntjük. Tejföllel tálaljuk.

Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2018/01...

sponsored links

Keres?s