Dödölle
sponsored links
Ma ebédre dödöllét készítettem. Ez egy nagyon finom, laktatós étel és olcsó is. Pirított hagymával meg sok tejföllel nyakon öntve fenségeeees!
Hozzávalók: krumpli, liszt, só. Még: hagyma, disznózsír, fûszerpaprika, só, tejföl.
A krumplikat megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára fõzzük. Egy krumplinyomó segítségével a vízben a krumplit megtörjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy keményebb galuska tésztát kapjunk. Egy kisebb lábaskában forró zsíron hagymát pergelünk, sózzzuk. A zsírt a hagymáról leszûrjük , egy serpenyõben megint felmelegítjük, a krumplis masszából kanál segítségével kis galuskákat szaggatunk és pár perc alatt aranybarnára sütjük. A visszamaradt pergelt hagymát fûszerpaprikával ízesítjük és a kész dödöllére öntjük. Tejföllel tálaljuk.