Díszített Linzer
sponsored links
Minden évben készítek a gyereknek gasztroajándékot , az idén erre a kekszre eset a választásom.
Nagyon örültek neki és mind meg is ették.
Hozzávalók:
40 dkg. liszt
1 cs. sütõpor
2 cs. vaníliás cukor
20 dkg porcukor
2 db. tojássárga
25 dkg ráma
Töltéshez : baracklekvár
Díszítéshez : porcukor beszórás
Eszközök : bármilyen alakú kiszúró
Elkészítés :
- a vajat a porcukorral összemorzsoljuk
-óvatosan belemorzsoljuk a többi hozzávalókat is
- majd gyors mozdulattal tésztát készítünk
- ne sokáig gyúrjuk mert a tésztában megolvad a vaj és lágy lesz
- fokpakkba csomagoljuk és hûtõben pihentetjük 30 percig.
Közben elkészítjük egy papírlapból a házalakú sablonunkat.
Elõhozzuk a hûtõbõl a tésztánkat és lisztezett munkafelületen egy ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
A sablon segítségével kivágjuk a tésztából a házikót és egy szilikonos sütõpapíros tepsire rakjuk.
Elõmelegített sütõben 180 fokon gáznál 3. fokozaton készre sütjük.
Teljesen kihûltek csak akkor vesszük le a sütõpapírról.
Baracklekvárral bekenjük a keksz házikók tetejét és a képeken látható módon marcipán masszával készre díszítjük, ha elkészültek folpakkal becsomagoljuk hogy 1-2 nap alatt megpuhuljon.
Fázisfotók :