Díszített Linzer

2014-04-21

sponsored links


Minden évben készítek a gyereknek gasztroajándékot , az idén erre a kekszre eset a választásom. 
Nagyon örültek neki és mind meg is ették.


Hozzávalók:
40 dkg. liszt
1 cs. sütõpor
2 cs. vaníliás cukor
20 dkg porcukor
2 db. tojássárga
25 dkg ráma

Töltéshez : baracklekvár
Díszítéshez : porcukor beszórás
Eszközök : bármilyen alakú kiszúró

Elkészítés :
- a vajat a porcukorral összemorzsoljuk
-óvatosan belemorzsoljuk a többi hozzávalókat is
- majd gyors mozdulattal tésztát készítünk
- ne sokáig gyúrjuk mert a tésztában megolvad a vaj és lágy lesz
- fokpakkba csomagoljuk és hûtõben pihentetjük 30 percig. 

Közben elkészítjük egy papírlapból a házalakú sablonunkat.
Elõhozzuk a hûtõbõl a tésztánkat és lisztezett munkafelületen egy ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
A sablon segítségével kivágjuk a tésztából a házikót és egy szilikonos sütõpapíros tepsire rakjuk.
Elõmelegített sütõben 180 fokon gáznál 3. fokozaton készre sütjük.
Teljesen kihûltek csak akkor vesszük le a sütõpapírról.

Baracklekvárral bekenjük a keksz házikók tetejét és a képeken látható módon marcipán masszával készre díszítjük, ha elkészültek folpakkal becsomagoljuk hogy 1-2 nap alatt megpuhuljon.

Fázisfotók :

















Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/04/diszite...

sponsored links

Keres?s