Dédi kifli
sponsored links
Ez egy nagyon egyszerûen elkészíthetõ kifli, hasonlít a hókiflihez ízvilágban, ugyanúgy lehet lekvárral, dióval, gesztenyével, mákkal tölteni mint "unokatestvérét".Én most sütésálló lekvárral töltöttem meg.
Fémdobozba téve sokáig eláll, már ha hosszabb idõt ér meg.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin/vaj
3 dl tejföl
1 ek. kristálycukor
pici só
1 sütõpor
A sütõporral elegyített lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.Összeállítjuk a tejföllel, cukorral, sóval.Jól kigyúrjuk és négyfelé vesszük.Egyenként kör alakúra nyújtjuk, és nyolc részre osztjuk.A tészta szélesebbik felére halmozzuk a tölteléket, feltekerjük és 180 fokra elõmelegített sütõben kisütjük.
Sütés után még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.