Dávodi meggyes
sponsored links
A régi idõk süteményeinek vagyok nagy-nagy rajongója. Ezért is örültem annyira, amikor Petike Petra, vagyis a Tisztatészta blog szerzõje megosztotta a Facebook oldalán ezt a receptet. Egyébként is imádom, ahogyan Petra szívvel-lélekkelt tanítja az embereket minõségi házi tészta készítésére, de ez a sütemény mindent vitt nálam. És nem csak nálam, hanem a kóstolók körében is.
Amíg sül a süti érdemes felfedezni a Tisztatészta blogot és Facebook oldalt! Gyönyörû fotókat és szeretettel készült finomságokat találtok majd ott.
Elkészítési idõ: 10 perc + 45 perc sütés
Hozzávalók egy 20x30 cm-es magas falú tepsihez:
25 dkg liszt
20 dkg cukor
1 nagy doboz tejföl (330 g)
1 db tojás
1 cs. sütõpor
50 dkg magozott meggy (ízlés szerint lehet kevesebb is)
sertészsír a tepsi kikenéséhez
? A lisztet, a cukrot, a tejfölt, a tojást és a sütõport egy nagy tálban csomómentesre keverjük.
? Egy 30x20 cm-es magas falú tepsit sertészsírral vékonyan kikenünk és a tésztát ebbe öntjük bele.
? A meggyet kimagozzuk és a tészta tetejére szórjuk úgy. Ízlés szerint lehet több vagy kevesebb a meggy. Én 50 dkg-ot használtam a süteményhez.
? Nincs más hátra, mint a sütés kb. 200°C-on 45 perc alatt megsütjük szép aranybarnára.
Igazi régimódi nagymamás recept. Nagyon tetszik. Már elkészítettem eperrel is ezt a finomságot, de a sárgabarack és a ribizliszezon is itt van a nyakunkon. Érdemes idénygyümölcsökkel variálni a tésztát, de eddig még az eredeti meggyes változat volt a befutó nálam.
Nyomtasd ki a bejegyzést!