Durbancs Katalin j?t?k?ra

2022-11-29

sponsored links


M?r k?ldtem egy keny?rreceptet Katalin j?t?k?ra, de nem hagyott nyugodni a dolog.  Mindennapi kenyer?nk c?mmel hirdette  meg, ?s keny?rf?les?geket v?r: zseml?t, kiflit, partifalatk?kat. A durbancs pont megfelel a k?v?nalmaknak, amelyet ?rdemes is megismerni, mert nagyon finom. M?r ugyan friss kapor nemigen van, de a receptet el lehet menteni, ?s a z?lds?gesek ?rulnak is. F?rjem sz?l?faluj?ban minden tavasszal k?sz?tik, amint kikel a kapor. 

Hozz?val?k:
50 dkg liszt
2 dkg ?leszt?
1 dl tej
1 kockacukor
2.5 dl langyos v?z
bors
2 te?skan?l s?
10 dkg kapor
zs?r a ken?shez
Elk?sz?t?s:
Az ?leszt?t felfuttatjuk a tejjel ?s a kockacukorral. A lisztet kever?t?lba tessz?k, hozz?adjuk az ?leszt?t, a s?t ?s a vizet. Alaposan ?sszegy?rjuk, ?s k?tszeres?re kelesztj?k. ?n m?g t?bbet is ott hagytam, mert nem ?rtem r? id?ben hozz?l?tni, de csak jav?ra v?lt. Amikor megkelt ?tgy?rjuk, ?s v?konyra kiny?jtjuk. Ut?na megkenj?k zs?rral, megborsozzuk, megsz?rjuk a nyers, v?gott kaporral, ?s feltekerj?k. Ebben az a pl?ne, hogy egyben marad ?s olyan, mint a k?gy?. A gyerekeknek nagyon tetszik ?gy. A tetej?t is megkenj?k zs?rral, hideg s?t?be tessz?k, ?s 200 fokon megs?tj?k. Kivessz?k a s?t?b?l, megkenj?k v?zzel, felszeletelj?k, ?s langyosan t?laljuk.

Az eredeti alakja t?glalap, de tekercsben is k?sz?tik. ?gy is, ?gy is finom.

A kapor itt dinsztelve van. Recept?rt katt a k?k sz?vegre.

Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2022/11/durban...

sponsored links

Keres?s