Duplán sütött almatorta Hófehérkés beütéssel
sponsored links
Kiindulási pont a Mese almás és, ha már mese és alma... akkor Hófehérke. Kriszti és Timi utasításainak megfelelõen, az alma ?vamiliás" és nincs benne mazsola.
Vagyis, megpucoltunk egy kiló almát, nagyobb kockákra vágtuk és egy zománcos lábosba öntöttük 5 dkg vajjal, 10 dkg gyümölcscukorral és egy teás kanál vanília aromával és mivel utálok dinsztelni, fedõt rá és be a forró sütõbe kb 20 percre, amíg az alma jól át nem puhul. Ha túl sok leve marad egy kicsit fedõ nélkül is visszateszem, de már csak az elzárt sütõbe.
A tésztához összegyúrtunk, 40 dkg lisztet, 1/2 csomag sütõport, egy csipet sót, 15 dkg cukrot, 1 egész tojást, 12 dkg zsírt és 1dl tejfölt.
A tésztát megfeleztük az egyik felével kibéleltük a piteformát, rásimogattuk a kihûlt sültalmát és beborítottuk a tészta másik felével. A maradék tésztával a lányok Hófehérkéset játszottak és kidíszítették a torta tetejét.
Íme, a végeredmény: