Duplán pácolt Kentucky csirke - fûszeres, szaftos, omlós, ropogós
sponsored links
Többféleképpen is kísérleteztem már a Kentucky csirke elkészítésével, mondhatom ez is egy újabb, nagyszerû megoldás.
Most a pácolás terén szerettem volna "belenyúlni a tutiba". Háromféleképpen próbálkoztam már, újabb és hagyományosabb módon: száraz fûszerpáccal, fûszeres tejpáccal és joghurtos fûszerpáccal is készítettem már Kentucky, azaz csípõs-fûszeres kukoricapehely bundában sült csirkét:
Gyors Kentucky csirke amerikai káposztasalátával
Házi KFC menü: Kentucky fûszeres csirkedarabok kukoricapehely bundában, mézes-mustáros káposztasaláta, vajas kukorica, steakburgonya
Fûszeres csirkedarabok kukoricapehely bundában amerikai káposztasalátával, vajas-chilis csemegekukoricával (Kentucky Fried Chicken menü)
Kentucky csirkemenü tanyasi csirkébõl, snidlinges-vajas kukoricával, krumplipürével, sült fokhagymás mártással
Chilis-fokhagymás joghurtban pácolt csirkeszárny darabok parmezános cornflakes bundában, sütõben sütve
Most a tandoori pácolásból merítettem az ötletet, hogy duplán pácolom a csirkét, lássuk a Kentucky fûszerkeverékemmel is jól mûködik-e. A joghurtos pác egészen más végeredményhez vezet, mintha csak fûszerezzük a csirkét és bundázva sütjük. Olyasmi a végeredmény, mintha elõpárolnánk a csirkét, ugyanakkor nem csak omlós, hanem szaftos is marad. Az elsõ pác pedig szerintem tovább fokozza, hogy "csontig" hatoljanak az ízek és minél több íz, és "nedvesség" maradjon a húsban, hiszen a hús szaftosan a legfinomabb.
Körülbelül 1 kg húst pácoltam, filézett csirkecombot és csirkemellet vegyesen.
Az elsõ pácot ugyanúgy készítettem el, mint a tandoori csirkénél, hiszen a fokhagyma, a gyömbér és chili is szerepel a Kentucky csirke fûszerei között.
Fokhagymás gyömbérpasztát készítettem friss fokhagymából és gyömbérbõl. Chili port, citromlevet és sót adtam hozzá.
Hozzávalók az elsõ páchoz:
1 evõkanál zúzott fokhagyma (4-5 gerezd)
1 teáskanál frissen õrölt gyömbér
1 teáskanál chili ...