Duplán mogyorós-banános palacsinta
sponsored links
Ez egy teljesen egyszerû recept, amely a különleges hozzávalók miatt nem mindennapi desszert lesz!
A héten számomra különleges projekteken veszek részt. Termékeket tesztelek.
A Katafakanala oldal ? és Mérai Kata ? jóvoltából és is egyike lehetek annak a 20 vállalkozó szellemû embernek, akik a Bartha Porta biolisztjeit kipróbálják. Keddtõl szombatig minden nap más liszt kerül ? szó szerint ? terítékre, teszteljük, megmutatjuk, mit sütöttünk-fõztünk belõlük, megosztjuk tapasztalatainkat. Ezek olyan lisztek, amelyeket talán kevesen próbáltak még, kevés recept érhetõ el belõlük. Én is lázas keresgélésbe kezdtem, hogy mi is készüljön ezekkel a lisztekkel. Végül nagyrészt sima búzalisztes recepteket alakítottam át, most megnézhetitek, hogyan.
Elsõ napra a mogyoróliszt került. Bevallom, nekem ez lett a kedvencem. Palacsinta készült belõle, felesben használtam a mogyorólisztet és rozslisztet (most nem eszem búzalisztet, ezért a rozsliszt). Az a tapasztalatom, hogy a magliszteket nem jó 100 %-osan használni, mert túl ?rostos?, száraz lesz a tészta. Mondjuk lehet, hogy pont a palacsinta elbírta volna, ha csak mogyorólisztbõl van ? Én amúgy is szeretek mindenféle tésztát nyersen, a palacsintatésztát is. Na, most ez a mogyoróliszttel majdnem olyan volt, mintha Nutellát nyalogatnék! Kisütve is szép barnák lettek a palacsinták, enyhe mogyoróízzel.
És itt nem is álltam meg a különlegességekkel! Szintén tesztelésre kaptam a Donum Terrae 100 %-os magkrémjeinek egyikét, a mogyorókrémet. Egyértelmû volt, hogy ezzel a palacsintával (is) lesz párosítva! Ízben nekem elsõre meglepetést okozott, mivel törökmogyoróból van, ennél is a Nutella ízére számítottam (persze tudom, hogy abban van többek között kakaó is), de ez inkább (földi)mogyoróvajra hasonlított. És olyan, tudjátok, amit lenyalsz a kanálról, utána felragad a szájpadlásra ? isteni!
Na, de nem húzom tovább az idõt, jöjjön a recept!
Hozzávalók:
2 tojás
5 dkg mogyoróliszt
5 dkg rozsliszt (lehet búzaliszt is)
1 ek olaj
kb 2 dl szóda (egy részét vagy akár az egészet helyettesíthetjük tejjel is)
1 csipet só
3 banán
mogyorókrém
Elkészítés:
A tojást a lisztekkel, olajjal, sóval és a szóda kb. harmadával csomómentesre keverjük.
Utána hozzákeverjük a szóda többi részét is.
Kb. fél órát állni hagyjuk. Ha túl sûrû lett, tegyünk hozzá még kis szódát.
Kevés olajon kisütjük a palacsintákat.
A banánokat hosszában elfelezzük.
A palacsinták belsejébe hosszában kenünk mogyorókrémet, erre ráfektetjünk a fél banánt és összetekerjük.
Konyhalál Facebook oldalt itt találod!
Játssz a Nyomozz! Süss! Nyerj! nyereményjátékomon, melyen egy kis nyomozással vagy egy kis sütéssel sütis krimiket nyerhetsz!
Hasonló bejegyzések:
Fûszeres fordított banános süti
Banános baba muffin
Banános tejespite (galatopita)
Banános süti karamellás szósszal
Lerókázott torta (banános)