Duplán medvehagymás-csalános, sajttal töltött tönkölypogácsa
sponsored links
Mostanában csalánt és medvehagymát együtt használok, mert néha jó, ha egymás ízét kicsit mérséklik. Ha több a csalán a medvehagyma kis fûszeres ízt ad, ha kevesebb a csalán, akkor a medvehagyma elnyomja a csalánízt (amit néha jobb is elnyomni) de a csalán egyben mérsékli a medvehagyma fûszerességét, és azoknak, akiknek a gyomra kevésbé szereti a medvehagymát, ez fontos szempont. No és persze mindkettõ nagyon egészséges.
A pogácsák duplán medvehagymásak, mert a tésztába medvehagymás-csalános vajat rétegeztem, és a töltelékbe is tettem a medvehagymás csalános vajból a sajt mellé.
A tésztához:
25 dkg teljeskiõrlésû tönköly liszt
25 dkg fehér liszt
kb. 2 dl tej
másfél kk só
fél kk bors
fél ek méz vagy cukor ...