Duplán káposztás hot dog
sponsored links
Néha ilzen is kell :)
Hozzávalók (6 személy részére): 6 hot dog kifli, 6 jó minõségû virsli, mustár, ketchup ízlés szerint, kevés olaj a sütéshez. A párolt lila káposztához: 25 dkg lila káposzta, 1 hagyma, 1 alma, 1 evõkanál ecet, 0,5 evõkanál cukor, kevés só, 3 ? 4 evõkanál olaj, 10 dkg savanyú káposzta,
Elkészítése: A legyalult lila káposztát sózzuk, egy órát állni hagyjuk, majd a levét jól kiszorítjuk. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kiszorított káposztát, a lereszelt almát, felöntjük annyi vízzel ami épp csak ellepi, gyakran kavargatva puhára pároljuk. Amikor már puhulni kezd a cukrot feloldjuk kb 1,5 dl meleg vízben, hozzákavarjuk az ecetet, s ezzel a páccal locsolgatva készre pároljuk, hagyjuk kihûlni. Amikor kihûlt hozzákeverjük a kiszorított savanyú káposztát.
A virsliket kevés olajban megpirítjuk. A hot dog kifliket kinyitjuk, vigyázva, hogy ne vágjuk teljesen kettõbe, kinyitva grillen vagy forró száraz serpenyõben megpirítjuk, vékonyan megkenjük mustárral, beletesszük a virslit, ráhalmozzuk a savanyú káposztával elkavart párolt lila káposztát, ízlés szerint még mustárt esetleg ketchupot adunk hozzá.