Duplán epres praliné: VKF XLII.

2011-04-30

sponsored links



Strawberry színpompás ételeket rendelt a VKF! 42. fordulójára. Most, hogy lassan-lassan beindul az eperszezon, adódott, hogy a VKF! háziasszonya tiszteletére eper kerüljön a színpompásra tervezett bonbonomba. Szerettem volna valami egészen extra, kívül-belül színes bonbont készíteni mindenféle mesterséges színezékektõl mentesen. Nem mintha abszolút elutasítanám ezeket, használtam már színezett csokikat bonbonokhoz (pl. itt és itt), meg macaronokba sem vagyok szívbajos némi színezéket belepakolni. De azt szerettem volna, hogy a tavaszköszöntõ bonbonomban minden az eper körül forogjon, és kívül-belül visszaköszönönjön a színében is a gyümölcs. A megvilágosodás teljesen váratlanul tegnap jött, és még váratlanabb módon a 24-es villamos Golgota téri megállójában (nem pestiek kedvéért: a nyócker egy roppant lepukkant és rusnya része): kétféle epret fogok használni! Friss epret és liofilizált epret, aminek a segítségével tudok színes külsõt varázsolni a bonbonomnak. És az íze? A legeperízûbb epres bonbon, amit valaha is ettem! Ja, és a végsõ érv mellette: még csokit sem kell temperálgatni hozzá!

Folytats a blogon ... pralineparadicsom.blogspot.com/2011/0...

sponsored links

Keres?s