Duplacsokis kenyér

2012-01-25

sponsored links


Nem is duplán szerintem, hanem inkább triplán és nagyon-nagyon. Eddig is tudtuk, hogy az amerikai receptek alapján készült sütik  egyik durva véglete a tíz dekánként ezer kalória, de valljuk be õszintén,  nem esnek jól ??? De, nagyon is jólesnek. Mert finomak. Mert édesek. Mert tele vannak vajjal. Cukorral. Csokival. És megérdemlünk néha valamit, ami jó,  erkölcstelen, és hízlal ? IGEN.

A Baked fiúk második könyvükben csupa amerikai klasszikust idéztek fel, és nekem úgy tûnik, még rátettek a klasszik receptekre egy lapáttal. Nálunk még nem fordult elõ, hogy valamibõl, ami csokis, két szerény szelet után, - egy nagy bögre tejjel, csakhogy legyen a vacsorában valami, ami egészségtudatosnak minõsíthetõ - a gyerekek felállnak az asztaltól és azt mondják: "köszi Anya, ez szuper, de egyszerûen nem tudok többet enni...." - pedig mogyoróvaj nem is volt hozzá. Így tulajdonképpen  két legyet ütöttem egy csapásra: a kenyér másik  fele szuper desszertalap maradt fagyihoz.

Mindemellett a hozzávalók listája - talán az összesen 20 dkg cukrot kivéve - nem is igazán rémisztõ, elkészíteni - lévén hogy igazi jó amerikai módra csak mindent össze kell keverni - igazán egyszerû. A cukrot pedig, szokásommal ellentétben  nem csökkentettem le, és szükség is van rá a rengeteg kakaó miatt. Az egyszerû hozzávalók és az egyszerû elkészítés ellenére egy magasabb osztályú sütemény kerül ki a sütõbõl - ez az igazi mesterek titka.

Hozzávalók:

15 dkg nádcukor
12 dkg kakaópor
6 dkg liszt
5 dkg cukor
1,5 tk. szódabikarbóna
1 csapott tk. sütõpor ...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2012/01/duplacsok...

sponsored links

Keres?s