Duplacsokis epres kocka
sponsored links
Ărök megĂșnhatatlan kedvenc, a brownie, ezĂșttal eperrel gazdagĂtva, Ă©s mĂ©g több csokolĂĄdĂ©val :)
Mivel mĂ©g nincs eperszezon, termĂ©szetesen mĂĄs gyĂŒmölccsel is kĂ©szĂŒlhet.
Mivel mĂ©g nincs eperszezon, termĂ©szetesen mĂĄs gyĂŒmölccsel is kĂ©szĂŒlhet.
Hozzåvalók a tésztåhoz:
- 20 dkg jĂł minĂ”sĂ©gĂ» Ă©tcsokolĂĄdĂ© (50 %-os kakaĂłtartalmĂș)
- 2 tojĂĄs
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 1 teĂĄskanĂĄl vanĂlia
- 1 teĂĄskanĂĄl sĂŒtĂ”por
A csokolådékrémhez:
- 15 dkg jó minÔségû étcsokolådé
- 3 dl tejszĂn
- 20 dkg eper, citromfĂ»
-->
ElkĂ©szĂtĂ©se:
- A tĂ©sztĂĄhoz a vajat, meg a csokolĂĄdĂ©t vĂzgĂ”z fölött (vagy mikrĂłban) felolvasztjuk.
- Az egĂ©sz tojĂĄsokat kb 4 percig habosĂtjuk mixerrel, a vĂ©gĂ©n a cukrot is hozzĂĄadva. SĂ»rĂ», vilĂĄgos habos ĂĄllagot kell kapnunk. Ăvatosan beleforgatjuk a csokolĂĄdĂ©t, a vanĂliĂĄt, vĂ©gĂŒl a sĂŒtĂ”porral elkevert lisztet is. A masszĂĄt egy kis mĂ©retĂ» tepsibe simĂtjuk, Ă©s 160 fokos sĂŒtĂ”ben addig sĂŒtjĂŒk, amĂg a teteje kezd megszilĂĄrdulni, de közepe mĂ©g kissĂ© lĂĄgy (a brownie akkor jĂł, ha nincs tĂșlsĂŒtve).
- MiutĂĄn a tĂ©szta kihĂŒlt, kirakjuk megmosott, fĂ©lbevĂĄgott eperrel.
- A krĂ©mhez a tejszĂnt egy edĂ©nyben felmelegĂtjĂŒk, majd belekavarjuk az aprĂłra tördelt csokolĂĄdĂ©t, Ă©s kavargatjuk, amĂg elolvad. VĂ©gĂŒl a sĂŒtemĂ©nyre simĂtjuk, majd dermedĂ©s utĂĄn szeleteljĂŒk.
- CitromfĂ»vel dĂszĂtjĂŒk.