Duplacsokis banánkenyér
sponsored links
Egy régi, jól bevált recept, ami nagyon finom, de!
Mivel már bizonyos hagyományos alapanyagokat nem használok a konyhámban, ezért ezen a recepten annyit változtattam, hogy a lisztet teljes értékû lisztkeverékre cseréltem (hajdina és rostok), olaj helyett kókuszzsírt, illetve cukor helyett eritritet használtam.
Így nemcsak egészségesebb, de diétás is.
Reggelire, vagy uzsonnára gyakran fogyasztunk efféle süteményeket.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 12 dkg cukor
- 3 banán
- 1 tojás
- 2,5 dl tej
- 1 dl olaj
- 2 evõkanál kakaópor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 teáskanál sütõpor
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- pici só
Elkészítése:
- Egy tálban 2 banánt villával pépesre törünk. Hozzáadjuk az egész tojást olajat, tejet, cukrot, sót, és vaníliát. Ezután belekavarjuk a lisztet, a kakaót, a sütõport, a szódabikarbónát a sót, meg az apróra tort csokoládét (folia alatt, húsklopfolóval könnyen összetörhetõ).
- A masszát egy sütõpapírral bélelt formába simítjuk, majd a tetejére helyezzük a megmaradt félbevágott banánt. 180 fokos sütõben tûpróbáig sütjük.
- Amikor langyosra hûlt, szeleteljük.