Dupla túrós sertésszelet, bazsalikomos és fokhagymás újburgonyával
sponsored links
Amíg újburgonyát lehet kapni, addig mi krumplit krumplival eszünk. Na jó, nem egészen így van, de gyakrabban választom köretként. Ropogós, friss és alacsonyabb szénhidrát tartalommal is rendelkezik, mint az öreg. Õszintén én azt már nem is nagyon szeretem. Ez most tényleg egy amolyan könnyû vasárnapi ebédre is eltudom képzelni.
Dupla túrós sertésszelet, bazsalikomos és fokhagymás újburgonyával
Hozzávalók 4 személy részére
Hozzávalók 4 személy részére
8 szelet sertéscomb
só
frissen õrölt bors
25 dkg juhtúró
25 dkg házi tehén túró
1 tojás
25 dkg juhtúró
25 dkg házi tehén túró
1 tojás
2 evõkanál zsemlemorzsa
1 csokor aprított kapor
20 dkg szeletelt bacon
1 csokor aprított kapor
20 dkg szeletelt bacon
olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
a körethez
1 dl olaj
5 bazsalikom sz?l levelei
5 gerezd fokhagyma
1 kg újburgonya
5 gerezd fokhagyma
1 kg újburgonya
Elkészítés:
A sertéscombot enyhén kiklopfoljuk, megszórjuk sóval és borssal. A kétféle túrót kikeverjük a tojással, a zsemlemorzsával és a kaporral. A hús szeleteket megtöltjük, feltekerjük, majd baconbe göngyöljük. (Ügyeljünk arra, hogy a végeket betakarja, hogy minél kevesebb túró folyjon ki.) Olívaolajjal kikent jénaiba helyzezük, meglocsoljuk fehérborral és alufóliával lefedve, elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük kb. 1,5 órára. Az utolsó 10-15 percben fólia nélkül megpirítjuk a tetejét.
A burgonyát megmossuk, ketté vágjuk és egy nagyobb serpenyõbe tesszük. Olajjal meglocsoljuk, Zúzott fokhagymával és aprított bazsalikommal összekeverjük, majd fedõ alatt félpuhára pároljuk. Ezután fedõ nélkül magasabb lángon megpirítjuk.
A kész burgonyát rögtön tálaljuk a dupla túrós sertésszelet mellé. Kínálhatunk hozzá csemege vagy kovászosuborkát, illetve friss salátát.