Duna hullám szelet
sponsored links
Régi klasszikus sütemény a Duna hullám, talán nem is kell bemutatnom.
Ünnepekre vagy csak úgy hétvégére is finom krémes sütemény.
A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítésérõl!
Hozzávalók
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 1 tk sütõpor
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj/margarin
- 1,5-2 dl tej
- 5 tojás
- csipetnyi só
- 1 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 1 üvegnyi magozott meggy
A krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 10 dkg vaj/margarin
- 13 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
A tetejére:
- 12 dkg olvasztott csokoládé
- 1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A lisztet összekeverjük a sütõporral és a vaníliás cukorral.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
- Mehet hozzá 2 részletben a lisztes keverék; az 1. rész után beleöntjük a tejet is.
- A tojások fehérjét csipetnyi sóval habbá verjük és beleforgatjuk a keverékbe.
- Egy kb 22x37cm-es, sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk a massza felét, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és azt is rákanalazzuk. Villával kicsit felkavarjuk, hogy márványos legyen.
- Megrakjuk a tetejét magozott meggyel és 180 °C-ra elõmelegített sütõben kb 25 perc alatt megsütjük. Tûpróba!
- A krémhez megfõzzük a pudingport a tejjel; a vajat pedig a kétféle cukorral habosra keverjük. Ha a puding langyosra hûlt, alaposan összedolgozzuk a vajas keverékkel. Ezt a krémet rákanalazzuk a kihûlt piskóta tetejére.
- Az aprított csokoládét mikróban megolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, megvárjuk, míg hûl egy kicsit és rásimítjuk a krém tetejére.
- Villával hullámokat húzunk a csokimázba és 1-2 órára hûvös helyre tesszük, mielõtt felszeleteljük.
Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:
Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel õket.
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.
Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsõként értesülj az újdonságokról, új receptekrõl és új videókról!