Dulcsáca brownie
sponsored links
Oly sok mindent tettem már brownie-ba, speciel görögdinnyehéjból készített dzsemet, dulcsácát még nem. Egészen mostanáig. A végeredmény még engem is meglepett. A csokoládés tésztában teljesen puhára sültek az édes, szirupos dinnyehéj darabok. Akik kóstolták, tippeltek almára, ananászra az állaga és az íze alapján, dinnye eszükbe sem jutott. :)))
Érdekes és nagyon finom kísérlet volt.
A görögdinnyehéj befõzéséhez a receptemet ITT találjátok.
És most lássuk a brownie-t:
Dulcsáca brownie |
Hozzávalók:
15 dkg vaj
20 dkg étcsokoládé
14 dkg cukor
csipet só
1 cs. vanilincukor
4 tojás
10 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék
3-4 evõkanál görögdinnyehéj dulcsáca
Megolvasztom a vajat a darabokra tört csokival vízgõz felett, majd hozzáadom a cukrot, a sót és a vanilincukrot. Egyesével hozzákeverem a tojásokat, majd a lisztet és a kókuszreszeléket, végül a dulcsácát. 35x25 cm-s sütõpapíros tepsibe öntöm a masszát, és 180 fokra elõmelegített sütõben 20-25 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihûlni.
A sütõpapír segítségével kiveszem a tepsibõl a sütit, hagyom kihûlni és megdermedni, majd négyzetekre vágom. Óvatosan leveszem a szeleteket a sütõpapírról, és tányérra/tálcára teszem.
Illik hozzá a citrom vagy erdei gyümölcs fagyi tálaláskor, de magában is finom.