Dulce de leche torta narancsdzsemmel

2018-03-24

sponsored links


Hozzávalok egy 19 cm átmérõjû tortához:

A lapokhoz:
3 tojás
3 kanál olaj
3 kanál forró víz
3 kanál kakaó
3 kanál cukor
3 kanál liszt
A krémhez:
400 g dulce de leche
250 g mascarpone
1 csomag karamell ízû pudingpor
4 dl tej
100 g fehér csokoládé
6 g porzselatin
4-5 kanál víz
Az összeállításhoz:
3 dl narancsdzsem
A díszítéshez:
csokoládé



A tojások fehérjét keményre verjük a cukorral, majd kisebb fordulaton tovább verve belekeverjük a tojésok sárgáját, az olajat, a forró vizet. Végezetül hozzáaszitáljuk a kakaóport és a lisztet és gyengéd mozdulatokkal, óvatosan összeforgatjuk. Sütõpapírral bélelelt tortaformába öntjük és 180 C fokra elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihûlni.
A krémhez a pudingot megfõzzük a tejjel, a csokoládét vízgõz fölött felolvasztjuk és mindkettõt hagyjuk kihûlni.
A zselatinport hideg vízbe áztatjuk pár percre, majd felmelegítjük, vigyázva, hogy ne forrjon fel, majd ezt is langyosra hûtjük.
A mascarponet habosra keverjük a dulce de leche-vel (elkészítése rákattintva), a pudinggal, az olvasztott csokoládéval és a zselatinnal. Hideg helyre tesszük, amíg a krém jól lehûl.
Összeállítjuk a tortát: a lapot három részre vágjuk, a legszebb lapot tesszük legfelülre, a legkevésbé sikerültet középre. Ahhoz, hogy a piskótalapot könnyebben vágjuk, fél órára fagyasztóba tesszük. Elõkészítünk egy tortakarikát, ebbe gyönyörûen összeállíthatjuk a süteményt.
Az elsõ lapot megkenjük a narancsdzsemmel, ráhalmozzuk a krém 1/3-át, ismét lap, dzsem, 1/3-ad krém, lap. Pár órára lehûtjük a tortát, eltávolítjuk a tortakarikát és a maradék krémmel vastagon bevonjuk, majd a tetejét megszórjuk csokoládédarabokkal..


Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2018/03/dulce-de...

sponsored links

Keres?s