Dulce de leche
sponsored links
Tegnap délután a Travel Channel segítségével Argentínában jártam. :) Jelenlegi életem egyik fõ szenvedélye az utazás és a különbözõ országok érdekes gastro-élményeinek kínálata. Ahogy tegnap a TV-ben Buenos Aires utcáin jártam, szembejött ez az édesség, amirõl nekem rögtön eszembe jutott, világutazó barátom TAO, és az is, hogy az õ blogján találkoztam ennek az édességnek a leírásával.
Naná, hogy nem hagyott nyugodni a dolog. :) Nos, a végeredmény valóban abbahagyhatatlan :)
Naná, hogy nem hagyott nyugodni a dolog. :) Nos, a végeredmény valóban abbahagyhatatlan :)
Szükséges hozzá konzervben kapható sûrített tej, amit 2-2,5 órán keresztül kell fõzni egy edényben.
Csak akkor nyissuk ki, ha már teljesen kihûlt. Az eredmény egy puha, karamellás édes krém lesz.
Az argentinok sokféle módon eszik, de az egyik ilyen a 2 vajas keksz közé töltött dulce de leche.