Dulce de leche - azaz tejkaramella sûrített tejbõl

2013-02-22

sponsored links


Különbözõ karamellás sütikhez kiváló anyag a Dulce de leche (dulsze de lecse), de tehetjük akár palacsintába is; én most egy tortát készítek vele, ami a fejemben már öszeállt , a megvalósításra holnap kerül sor.
De addig is a karamellkészítést felteszem, mert rém egyszerû, és tényleg sokoldalúan felhasználható az így kapott sûrû, édes krém.

Nem kell hozzá más, mint három tubus sûrített tej (lévén, hogy dobozosat nálunk nem igazán lehet kapni; pedig azzal még egyszerûbb az ügymenet*). Én kuktában készítettem, a következõképpen:

Fogtam a három tubus sûrített tejet, és egy befõttes üvegbe nyomtam a tartalmukat. Az üveget jól lezártam, és beleállítottam a kuktába, pont annyi vízbe, ami addig ért, mint a sûrített tej az üvegben. Lezártam a kuktát, közepes lángra tettem, és miután pöszörögni kezdett, teljesen takarékra állítottam, és bõ másfél óráig hagytam.Utána elzártam alatta a lángot, de nem eresztettem le a gõzt türelmetlenkedve, hogy hadnyissammáki, mert valahol azt olvastam, hogy úgy nagyobb az esély arra, hogy az üveg esetleg felrobban.

Megvártam, amíg szépen a kukta magától engedett, és akkor örömmel láttam, hogy igen, a technológia jó, és ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/...

sponsored links

Keres?s