Duck Rillettes

2011-09-23

sponsored links

rillette

Szert tettem a Jamie magazin szeptemberi számára. Történetesen francia tematikus szám, és jó néhány remek ötlet van benne olyanok számára, akik szeretik, ha egy étel sokáig készül, ha van alkalom az ízeken alakítani, és az eredmény valóban megéri a fáradságot. Rillettet készítettem már, meg is állapítottam, hogy elsõ felindulásból nem lehet nekifogni. A húsevõ bloggerek nagy része is kísérletezett vele, kérdés, hogy csak egyszer, vagy tényleg mûködik az étel.

Kacsa rillette (jó néhány személyre):

1. nap reggel:
1 kg kacsacombról (kb. 4 alsó és 4 felsõcomb) lefejtjük a bõrt, kockára vágjuk. Egy akkora lábasban, amelybe késõbb a hús is belefér föltesszük 1 dl vízzel és 1 dl fehérborral a kacsahájat és kb. 45 perc alatt kiolvasztjuk. Ne hagyjuk pirulni, inkább adjunk hozzá még egy kis vizet. Ha kész, a kisült bõrdarabokat kiszedjük. (Ezt most nem használjuk fel.) A bõr nélküli húsdarabokat ...


Folytats a blogon ... ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/201...

sponsored links

Keres?s