Duci szendvics kifli

2014-03-24

sponsored links

A kenyér fogytán volt, ezért egy kis egyszerû, puha péksütit találtam ki, amit mindenféle finomsággal meg lehet tölteni reggelire.
Hozzávalók 8 kiflihez:
  • 1 közepes krumpli (kb. 15 dkg)
  • 50 dkg liszt
  • 2 kk só
  • 2,5 dkg friss élesztõ
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 2 ek tejföl
  • 1 kk szezámmag a tetejére
A megtisztított és kockára vágott krumplit megfõzzük, leszûrjük és összetörjük.
Az élesztõt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a sót, a felfutott élesztõt, az olajat, a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 egyenlõ részre osztjuk.
Egyenként kb. 3-4 mm vastag téglalapformára nyújtjuk.
Hosszában kettéhajtjuk.
A tésztát a keskenyebb oldaláról kezdve feltekerjük.
A hajtás szélét alulra fordítjuk.
Sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb.
Elõmelegítjük a sütõt, addig is kb. 25 percet kelnek a kiflik.
A megkelt péksütiket lefújjuk vízzel és meghintjük szezámmaggal.
180 fokon 20 perc alatt hõlégkeveréssel megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk teljesen kihûlni.



Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/03/duci-...

sponsored links

Keres?s