Duci szendvics kifli
sponsored links
A kenyér fogytán volt, ezért egy kis egyszerû, puha péksütit találtam ki, amit mindenféle finomsággal meg lehet tölteni reggelire.
Hozzávalók 8 kiflihez:
- 1 közepes krumpli (kb. 15 dkg)
- 50 dkg liszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg friss élesztõ
- 2,5 dl tej
- 1 tk cukor
- 0,5 dl olaj
- 2 ek tejföl
- 1 kk szezámmag a tetejére
A megtisztított és kockára vágott krumplit megfõzzük, leszûrjük és összetörjük.
Az élesztõt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a sót, a felfutott élesztõt, az olajat, a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 egyenlõ részre osztjuk.
Egyenként kb. 3-4 mm vastag téglalapformára nyújtjuk.
Hosszában kettéhajtjuk.
A tésztát a keskenyebb oldaláról kezdve feltekerjük.
A hajtás szélét alulra fordítjuk.
Sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb.
Elõmelegítjük a sütõt, addig is kb. 25 percet kelnek a kiflik.
A megkelt péksütiket lefújjuk vízzel és meghintjük szezámmaggal.
180 fokon 20 perc alatt hõlégkeveréssel megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk teljesen kihûlni.