Dubarry csirkemell
sponsored links
Csiperke útmutatásai szerint készült. Nagyon finom! Ajánlom!
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell
- 1 közepes karfiol
- 3 dkg. vaj + 1 ek. a sütéshez
- 3 dkg. liszt
- 1 dl. tej
- 30 dkg. tejföl
- reszelt sajt
- só, õrölt bors.
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük megmossuk, majd forrásban lévõ sós vízben, fedõ alatt kb. 20 perc alatt megfõzzük. Ha megfõtt leszûrjük.
A csirkét vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, az evõkanálnyi vajon elõsütjük, és lepakoljuk egy tepsibe.
A szeletekre rápakoljuk a megfõtt karfiolt.
Abban a serpenyõben, amiben a csirke sült felolvasztjuk a 3 dkg. vajat, rászórjuk a lisztet, pár pillanatig együtt pirítjuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a tejet.
Ekkor lehúzzuk a tûzrõl, és kikeverjük a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, és ráhalmozzuk a karfiolos csirkére.
Reszelt sajttal megszórjuk, és elõmelegített 200- 210 C fokos sütõben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat! :)