Dubarry csirkemell

2014-02-16

sponsored links




Csiperke útmutatásai szerint készült. Nagyon finom! Ajánlom!



Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell
  • 1 közepes karfiol
  • 3 dkg. vaj + 1 ek. a sütéshez
  • 3 dkg. liszt
  • 1 dl. tej
  • 30 dkg. tejföl
  • reszelt sajt
  • só, õrölt bors.


Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük megmossuk, majd forrásban lévõ sós vízben, fedõ alatt kb. 20 perc alatt megfõzzük. Ha megfõtt leszûrjük.
A csirkét vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, az evõkanálnyi vajon elõsütjük, és lepakoljuk egy tepsibe.
A szeletekre rápakoljuk a megfõtt karfiolt.
Abban a serpenyõben, amiben a csirke sült felolvasztjuk a 3 dkg. vajat, rászórjuk a lisztet, pár pillanatig együtt pirítjuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a tejet.

Ekkor lehúzzuk a tûzrõl, és kikeverjük a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, és ráhalmozzuk a karfiolos csirkére.
Reszelt sajttal megszórjuk, és elõmelegített 200- 210 C fokos sütõben kb. 30 perc alatt megsütjük.






Jó étvágyat! :)

Folytats a blogon ... csillakonyha.blogspot.com/2014/02/dub...

sponsored links

Keres?s