Draniki, orosz húsos lapcsánka
sponsored links
Van egy nagy kedvencünk, a lapcsánka, amit már nagyon régóta készítek. A családban valaki puhán, más ropogósabban szereti. Most egy külföldi oldalon bukkantam rá egy hússal töltött változatra. Tudtam, ezt ki kell próbálnom. Nem is csalódtam, megérte elkészíteni. A hús szépen megpuhult a krumplis kabátban.
A fokhagymás mártogató és a sajt pedig már csak hab a tortán.A recept megjelent a Kifõztük magazin februári számában is.
Hozzávalók 3 személyre:
*25 dkg darált pulykacombfilé
*0,5 kk só
*2 nagy csipet õrölt bors
Lapcsánkához:
*4 nagyobb krumpli
*1 közepes, finomra reszelt vöröshagyma
*1 tk só
*0,5 kk õrölt bors
*1 kk fokhagymakrém
*1 nagyobb tojás
*2 púpozott ek liszt
Sütéshez:
*pár evõkanál olaj
Tálaláshoz:
*fokhagymás tejföl
*reszelt sajt
A húst összedolgozzuk a sóval, a borssal, és a lapcsánkához elõkészített vöröshagymából is adunk hozzá 1 kávéskanálnyit.
Vizes kézzel teáskanálnyi adagokból golyókat formálunk, mindet 2-3 mm vékony körlappá lapítjuk, és sütõpapíros tálcára sorakoztatjuk.
A lapcsánkához a megtisztított krumplit finomra reszeljük, összedolgozzuk a maradék vöröshagymával, a fokhagymakrémmel, a sóval, a borssal, a tojással és a liszttel.
Serpenyõben pár evõkanál olajat forrósítunk.
A krumplis masszából 1 csapott evõkanálnyit a serpenyõbe simítunk, azonnal ráteszünk 1 hústallért, picit belenyomjuk, majd befedjük 1 újabb csapott evõkanálnyi masszával. Közepes lángon mindkét oldalát megsütjük.
A többi hússal és krumplival is így járunk el.
Melegen vagy hidegen is finom fogás. Reszelt sajttal és fokhagymás tejföllel kínáljuk.
Az eredeti receptet itt találtam.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.