Dorozsmai molnár halfilé

2017-06-14

sponsored links


A Hagyjál fõzni! címû mûsorból nyert ihlet alapján készült finom halas-gombás étel. Az itt megadott mennyiségeket feleztem, így pont maradt egy kicsi vacsorára is.

Dorozsmai molnár halfilé

Hozzávalók / 6 adag:
1 kg ponty (tõkehalfilé)
50 dkg csuszatészta
50 dkg csiperkegomba
15 dkg kolozsvári szalonna
2 közepes db tv paprika
1 nagy db paradicsom 
2 dkg hegyes erõs paprika (pár karika, izlés szerint)
2 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítõ ízlés szerint
fûszerpaprika ízlés szerint (õrölt)
3 dl napraforgó olaj
20 dkg zsemlemorzsa
1 evõkanál finomliszt
625 g tejföl

Elkészítés:

  1. A halat tenyérnyi darabokra szeljük, sûrûn beirdaljuk, sózzuk, és kb. 1 órát állnihagyjuk.
  2. Közben elkészítjük a gombapaprikást: A kis kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, rádobjuk az apróra szelt hagymát, megpároljuk.
  3. A paprikát és a paradicsomot kis kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.
  4. A megpuhult hagymára nyomjuk a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és a felaprított zöldségekkel félpuhára fõzzük.
  5. Közben ízesítjük sóval, borssal, (ételízesítõvel). Lisztes tejföllel behabarjuk, összeforraljuk.
  6. Kifõzzük a tésztát, közben a halszeleteket zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban szép világosbarnára sütjük.
  7. A kifõtt tésztát összekeverjük a gombás, lecsós szósszal. Egy kiolajozott tepsibe vagy tûzálló edénybe terítjük, a tetejére fektetjük a halszeleteket. (vagy két tésztás réteg közé tesszük)
  8. Tetejét meglocsoljuk kevés tejföllel, díszíthetjük paprika-, paradicsomszeletekkel is.
  9. Majd pirosra sütjük.






Folytats a blogon ... szederliget.blogspot.com/2017/06/doro...

sponsored links

Keres?s