Dorozsmai molnár halfilé
sponsored links
A Hagyjál fõzni! címû mûsorból nyert ihlet alapján készült finom halas-gombás étel. Az itt megadott mennyiségeket feleztem, így pont maradt egy kicsi vacsorára is.
Dorozsmai molnár halfilé
Hozzávalók / 6 adag:
1 kg ponty (tõkehalfilé)
50 dkg csuszatészta
50 dkg csiperkegomba
15 dkg kolozsvári szalonna
2 közepes db tv paprika
1 nagy db paradicsom
2 dkg hegyes erõs paprika (pár karika, izlés szerint)
2 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítõ ízlés szerint
fûszerpaprika ízlés szerint (õrölt)
3 dl napraforgó olaj
20 dkg zsemlemorzsa
1 evõkanál finomliszt
625 g tejföl
Elkészítés:
- A halat tenyérnyi darabokra szeljük, sûrûn beirdaljuk, sózzuk, és kb. 1 órát állnihagyjuk.
- Közben elkészítjük a gombapaprikást: A kis kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, rádobjuk az apróra szelt hagymát, megpároljuk.
- A paprikát és a paradicsomot kis kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.
- A megpuhult hagymára nyomjuk a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és a felaprított zöldségekkel félpuhára fõzzük.
- Közben ízesítjük sóval, borssal, (ételízesítõvel). Lisztes tejföllel behabarjuk, összeforraljuk.
- Kifõzzük a tésztát, közben a halszeleteket zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban szép világosbarnára sütjük.
- A kifõtt tésztát összekeverjük a gombás, lecsós szósszal. Egy kiolajozott tepsibe vagy tûzálló edénybe terítjük, a tetejére fektetjük a halszeleteket. (vagy két tésztás réteg közé tesszük)
- Tetejét meglocsoljuk kevés tejföllel, díszíthetjük paprika-, paradicsomszeletekkel is.
- Majd pirosra sütjük.