Donut, a sütõben sült fánk

2013-02-03

sponsored links


Az egyik meghatározó fánkélmény olyan tizenöt évvel ezelõtt ért. Az azóta hazánkból már kivonult Dunkin Donuts kínálata teljesen elbûvölt. Ahányszor Budapesten jártam, valahogy mindig sikerült útba ejteni egyik üzletüket valami bûnösen édes, színes vagy csokis, millió kalóriás változatért. Csalódott is voltam, mikor pár év után eltûntek a vidám üzletek a fõvárosból.
Egy jó darabig el is fojtottam az amerikai fánk iránti vágyamat, viszont a januári Good Food fánk-összeállításában rögtön kiszúrtam az alábbi változatot.
A receptben nem volt semmi hókuszpók, ráadásul az égett olaj szagával sem kell ez esetben megküzdeni, megfelelõ választás volt az éj leple alatti sütögetésnek szerdán (én voltam a soros sütiszállító), ma meg ismételhettem is a minimálisan hackelt receptet, mert az itthoniak reklamáltak, hogy nekik nem maradt elegendõ az elõzõ eresztésbõl, ami igencsak ízlett nekik. Ebben a remek idõben nem volt ellenvetésem, legalább holnapi reggeli pipa.

Hozzávalók:

tészta:
100 g puha vaj
200 ml tej
50 ml tejszín
50 g cukor
5 g porélesztõ
1 tojás
1 kk só ...

Folytats a blogon ... konyha-sziget.blogspot.com/2013/02/do...

sponsored links

Keres?s