Don Pepe ? Pizza Burger
sponsored links
Az emberiség egyik nagy kérdése ebédidõ környékén, hogy burgert vagy inkább pizzát enne. Sokak szemében mindkét ételfajta az ördöggel egyenértékû, mivel egészségtelen és káros. Azok, akiket ez a egészséges táplálkozás irányzat hidegen hagy, bizony sokáig tudnak tûnõdni a kérdésen. Több ízben láttunk már kísérletet a burger és a pizza keresztezésére.
A Dr.Oetker is próbálkozott a témában, de idehaza egy magyar étteremlánc, a Don Pepe is próbálja ebben a hónapban terjeszteni a pizza-burgert. A koncepció ránézésére is kitalálható, a szokásos buci lecserélték egy mini pizzára, aminek fedelén ott fityeg pár kolbászkarika is.
Pizza Burger – Pizza tészta, serrano sonka, mozzarella, ruccola, csabai parasztkolbász, marhahús pogácsa, paradicsom és persze a Don Pepe burgonya és köret.
Nehéz megtalálni az egyensúlyt a két fajta kaja között, de itt egészen jól sikerült, a hozzávalók többsége illik burgerbe és pizzára is. Amint meglátjuk már zsigereinkben érezzük, hogy ez ultra gitáros lesz, tokától-bokáig úszni fogunk a szaftokban, mivel a “buci” most leginkább egy cseppet sem képes azokból megkötni. Kissé korcsnak tûnik tagadhatatlanul, fedele valóban, mint egy mini pizza pár karika kolbásszal, de a belsõ egyértelmû burger.
érdekes
Pár pillanatig kell rajta ötletelni, hogy milyen mesterfogással lehet úgy elkapni, hogy ne essen szét, illetve ne csurogjon belõle minden a nadrágunkra. Nem lehetetlen, de még felezve is igazi kihívásnak számít. Bevallom, hogy az utolsó falatokat már flancolva villával fogyasztottam, mert olyan szinten úsztam, hogy az leírhatatlan.
ötkarikás, avagy a minimál pizzás jelleg
Kóstolásnál elsõre inkább pizzás élményt kapunk, ami kimerül egy egyszerû vékony tésztában és egy pikánsabb kolbászkarika személyében. A húsból némi szaft kifakad, ha rászorítunk, így azonnal megindul a kontrollálhatatlan szaft cunami. Ezt elhárítva reflexszerûen erõsebben szorítjuk, melynek eredménye csupán még több szaft. A húspogácsa a megszokott, enyhén fûszerezett, teljesen átsütött példány. A sonka viszont egészen király benne. Vastagsága tökéletes, íze pedig lenyûgözõ, ebbõl többet is el tudnék nyammogni a pizza-burgeren keresztül.
felezve
A ruccola a végén kesernyésen megjelenik, de nagyjából ennyivel mondhatni, kész is az egész fogás. Szósz gyanánt a pikszisben a köret mellé tálalt Don Pepe öntetbõl találunk a pizza-burgerben is, mondani sem kell, hogy elõszeretettel csepeg ez is kifelé belõle. Árban 2490 forintnál járunk, ami persze nem nevezhetõ olcsónak. A pizza-burger keresztezés egészen jól sikerült, de még mindig érzek tartalékot a témában. Egyszeri érdekességnek simán jó, de csak, ha van lehetõségünk fürdeni egyet utána.