Dominók , sütés nélkül
sponsored links
Hozzávalók :
30 dkg darált keksz
20 dkg ráma
50 ml. tej
7 dkg cukor
4 dkg kakaópor
1 evõkanál citromlé
8 dkg narancslekvár
1 evõkanál rum
1 ampulla narancs olaj aroma
tetejére :
10 dkg étcsokoládé + 1 teáskanál olaj
5 dkg fehér csokoládé + 1 kávés kanál olaj
Elkészítése :
Egy lábasba rakjuk a vajat, tejet, cukrot, kakaóport és a citromlevet.
Felmelegítjük addig míg a vaj el nem olvad és egynemûvé nem válik a massza.
Levesszük a tûzrõl , hozzá keverjük a rumot és a narancs aromát, majd belekeverjük a lekvárt és a darált kekszet.
Sûrû masszát kapunk , amit egy 20x30x7 cm magas kerámia edénybe belenyomkodjuk egyenletesen.
Az étcsokit az olajjal felmelegítjük és a süti tetejére öntjük, majd elkenjük rajta egyenletesen.
Hûtõbe rakjuk 3 órára dermedni.
Amikor megkötött már a csoki a tetején ,körbe vágjuk az edényben és egyben kivesszük a sütit.
Széleit levágjuk és egyenletes kisebb dominó nagyságú alakokra szeleteljük fel.
Fehércsokit is felmelegítjük az olajjal, majd egy sima csöves nyomózsákba töltjük és az egyesével felszeletelt dominó alakú sütiket bepöttyözzük tetszés szerint.
Hûtõbe rakjuk amíg a pöttyök megdermednek és ezután tálaljuk.