Dolgozók vacsorája
sponsored links
Kolbászos, kéthagymás lepény?
Úgy hiszem, hogy mai rohanó világunkban nem kevés édesanya, feleség számára okoz gondot, hogy munka után már nem igazán jut ideje a fõzésre. Márpedig néha igen jól tud esni, ha meleg étel kerül az asztalra, még akkor is, ha az épp nem egy jó adag pörkölt, vagy leves.
Már korábban is készült nálam hasonló étel, de a blogra nem került fel, tegnap viszont B. edzésén Judit épp hasonló receptrõl áradozott, és már akkor tudtam, hogy a fagyasztóban lévõ leveles tészta és a hûtõben lévõ ricotta sorsa ebben a receptben fogja végezni.
Kedves Anyukák! Ha épp kifogytatok az ötletbõl, és idõtök sincs, akkor íme egy 5 perc alatt összedobható meleg vacsora, és amíg lefürdeted a gyerekeket, már ki is sült. De bátran készíthetitek baráti összejövetelre is. Nekünk például ez volt ma az ebédünk Lici barátnõmmel. Úgyhogy hajrá!
Hozzávalók
1 cs. leveles tészta
25 dkg Ricotta
2 ek sûrû tejföl
2 kis fej lila hagyma
1 kk fokhagyma granulátum
kis darab kolbász
bors
1 tojás
A sütõt elõmelegítjük 200 fokra. Az 5 percet abban az esetben tudjátok tartani, ha a leveles tésztát nem kell nyújtani. Ehhez jó célt szolgál a hûtõpultokban kapható, sütõpapírral együtt kapható, feltekert tészta. Otthon csak kitekered, tepsire teszed (érdemes akkorára tenni, amibe úgy illik bele, hogy egy kis pereme is marad). Ezután kikeverjük a ricottát a tejföllel, az apróra vágott lila hagymát és fokhagymát hozzáadjuk. Beletesszük az apróra vagdalt kolbászt, picit megsózzuk, és borsozzuk. Kóstoljuk meg, hogy elég sós e. Ha kész, hozzáütünk egy tojást (ez segít majd összefogni a picit hígabb mártást), alaposan elkeverjük, és már önthetjük is a tésztánk tetejére. Én itt még megszórtam lenmaggal, de ez elhagyható. Mehet a meleg sütõbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ez idõ alatt pedig még számtalan dolgot el is intézhetünk, majd meleg vacsorát tálalhatunk a családnak, akik minden bizonnyal ezt értékelni is fogják!
Köszi Judit az inspirációt!
Gyertek Facebookra!
Szeszélyes golyók
Túrókrémes kosárkák kezdõ konyhatündéreknek
Sonkás tészta
Sokmagos ropogtatós
Úgy hiszem, hogy mai rohanó világunkban nem kevés édesanya, feleség számára okoz gondot, hogy munka után már nem igazán jut ideje a fõzésre. Márpedig néha igen jól tud esni, ha meleg étel kerül az asztalra, még akkor is, ha az épp nem egy jó adag pörkölt, vagy leves.
Már korábban is készült nálam hasonló étel, de a blogra nem került fel, tegnap viszont B. edzésén Judit épp hasonló receptrõl áradozott, és már akkor tudtam, hogy a fagyasztóban lévõ leveles tészta és a hûtõben lévõ ricotta sorsa ebben a receptben fogja végezni.
Kedves Anyukák! Ha épp kifogytatok az ötletbõl, és idõtök sincs, akkor íme egy 5 perc alatt összedobható meleg vacsora, és amíg lefürdeted a gyerekeket, már ki is sült. De bátran készíthetitek baráti összejövetelre is. Nekünk például ez volt ma az ebédünk Lici barátnõmmel. Úgyhogy hajrá!
Hozzávalók
1 cs. leveles tészta
25 dkg Ricotta
2 ek sûrû tejföl
2 kis fej lila hagyma
1 kk fokhagyma granulátum
kis darab kolbász
bors
1 tojás
A sütõt elõmelegítjük 200 fokra. Az 5 percet abban az esetben tudjátok tartani, ha a leveles tésztát nem kell nyújtani. Ehhez jó célt szolgál a hûtõpultokban kapható, sütõpapírral együtt kapható, feltekert tészta. Otthon csak kitekered, tepsire teszed (érdemes akkorára tenni, amibe úgy illik bele, hogy egy kis pereme is marad). Ezután kikeverjük a ricottát a tejföllel, az apróra vágott lila hagymát és fokhagymát hozzáadjuk. Beletesszük az apróra vagdalt kolbászt, picit megsózzuk, és borsozzuk. Kóstoljuk meg, hogy elég sós e. Ha kész, hozzáütünk egy tojást (ez segít majd összefogni a picit hígabb mártást), alaposan elkeverjük, és már önthetjük is a tésztánk tetejére. Én itt még megszórtam lenmaggal, de ez elhagyható. Mehet a meleg sütõbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ez idõ alatt pedig még számtalan dolgot el is intézhetünk, majd meleg vacsorát tálalhatunk a családnak, akik minden bizonnyal ezt értékelni is fogják!
Köszi Judit az inspirációt!
Gyertek Facebookra!
Hasonló bejegyzések:
Szeszélyes golyók
Túrókrémes kosárkák kezdõ konyhatündéreknek
Sonkás tészta
Sokmagos ropogtatós