Dolce al limone di Mamma Agata - Mamma Agata citromos tortája

2013-03-10

sponsored links


Tavaly megérkezett Mamma Agatatól a szakácskönyve, egy héttel ezelõtt pedig egy kedves, Salernoban élõ barátnõm hozott nekem jó néhány citromot Amalfiból.
Minden adott volt tehát ahhoz, hogy elkészítsem ezt a nem mindennapi citromos süteményt. Ha múltkor a Tonka babos házi csokoládépudingra azt mondtam, hogy viszlát tél, hello tavasz, erre a sütire azt mondom, viszlát tavasz, hello nyár :-D.
Természetesen, elkészíthetõ hazai citrommal is, de igyekezzünk puhákat, érettebbeket választani, hogy ne legyen annyira savanyú, ugyanis az amalfii citrom nem olyan nagyon-nagyon savanyú, mint ami nálunk kapható.
A torta történetéhez hozzá tartozik, hogy az akkor még egészen fiatal Mamma Agata receptjei közül az akkori kor álom férfije, Humprey Bogart is szívesen evett az amalfii forgatások idején, olyannyira, hogy a messze nem édes szájú sármõrnek gyorsan a kedvencévé is vált...a torta :-).

DOLCE AL LIMONE DI MAMMA AGATA/MAMMA AGATA CITROMOS TORTÁJA

Hozzávalók - 22x15-ös, középen lyukas kuglófformához, ami nem lesz teljesen tele -
- 20 dkg cukor
- 17 dkg vaj - + egy kevés a forma kikenéséhez -
- 3 db. közepes tojás
- 1 db. nagy + 1 db. kicsi amalfii citrom reszelt héja - ez nálunk 2 db. nagy citromot jelent - ...

Folytats a blogon ... rozmaringescsokolade.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s