Dobálós savanyúság
sponsored links
A lucskos krumplihoz ettük, de ezt még nem én készítettem. Én onnan ismerem, hogy a húgom hozta a receptet Erdélybõl, mert Gyimesben gyakran megfordulnak.
De mivel nem tudtam a receptet "kiverni" belõle, ezért meggugliztam, és naná, hogy megtaláltam.
És elkészítettem.
Így: Vettem egy 20 literes, zárható, mûanyag vödröt.
Bele 10 liter víz.
A vízbe: 10 gr borkén ( Kálium-metabiszulfit K2S2O5; E224), 10 gr Citromsav (E330), 15 gr Nátrium-Benzoát (E211) - beszerezhetõk gazdaboltban -, 10 gr timsó (patikában kapható állítólag, de az EU idióta, és nem adtak, mert azt mondták, hogy alapanyag, ami nem adható ki, lépjünk ki az Edióták Uniójából!), 1,2 liter 10%-os ecet, 1 kg kristálycukor, 1/2 kg só, 10 g egész bors, 1 cs. kapor (beszerezhetõ az Aka Plazában, a templommal szemben, az udvarán kerekes kút van, onnan megismered).
Ha mindent beleraktál, akkor jól elcseszted.
A nátriumbenzoátot elõbb forró vízben oldjad fel, és úgy add a léhez!...