Dobostorta kuglóf
sponsored links
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztõ
3 dl tej
21 dkg vaj
60 dkg liszt
6 dkg cukor + 1 kávéskanálnyi az élesztõ felfutattásához
1 tojássárgája
csipet só
2 evõkanál kakaópor
esetleg + 1 evõkanál tej
15 dkg porcukor
1. A langyos tejben 1 kávéskanálnyi cukorral felfuttatjuk az élesztõt.
2. 6 dkg vajat elmorzsolunk a liszttel.
3. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgát, a csipet sót és a felfutattott élesztõt. Tésztát dagasztunk.
4. Majd kettévesszünk, és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport. ( tejet adhatunk hozzá)
5. Letakarva mindegyiket 25 percig kelesztjük.
6. Majd átgyúrjuk és újból kelesztjük még kb. 40 percig.
7. Kinyújtjuk lisztezett felületen a világos tésztát, rászórjuk a porcukrot, majd rákockázzuk a vajat.
8. Ugyanakkorára kinyújtjuk a kakaós tésztát is, rárakjuk a világosra, majd feltekerjük és kivajazott, kilisztezett formába rakjuk.
9. Kb. 30 percig kelesztjük.
10. Elõmelegített sütõben sütjük 1 órát. Forma alá tepsit tegyünk, mert a vaj kifolyhat.
11. Mikor megsült, várjunk 10 percet és csak azután borítsuk ki a formából.
Recept: Barbi konyhája
Jó étvágyat! :)