Dobostorta

2012-01-27

sponsored links

Születésnapra készült ez is. Nagyon tartottam tõle, nem tûnt egyszerûnek. Január eleje óta gyûjtöm hozzá a recepteket... egy dologra nem figyeltem, a cukormáz készítésére, mert abban jó vagyok. Persze ment minden pikk-pakk, hibátlanul, de a karamell.... négyszer kezdtem hozzá, de megérte. A tökéletes karamellt Macinál találtam meg.

Mondom, készültem rá, mint egy házi feladatra. Megnéztem minden szakácskönyvemben, újságokban, neten; kértem receptet ismerõsöktõl... Végül Horváth Ilona verziójánál maradtam, mert azt a fajtát kóstoltam már, és finom volt.

A tészta gyúrt alappal készül, leginkább a hatlapos tésztára hasonlít.

Tészta:

50 dkg liszt
30 dkg margarin
2 egész tojás
20 dkg cukor
1/2 sütõpor
fél dl tej (tapasztalataim szerint el is maradhat)

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és a sütõport, majd a tojásokkal (és ha szükséges a tejjel) meggyúrjuk.
Könnyû, kicsit lágy, de jól nyújtható tésztát kaptam. 6 cipóra osztjuk. Kerekre nyújtjuk (természetesen lehet téglalap is), zsírozott sütõlemezen sütjük. Én a csatos tortaforma (24 cm) alján sütöttem. A túl lógó tésztákat levágtam, ha kellett akkor pótoltam a "hézagot", ha nem akkor a levágott darabokat félre tettem, a végén megsütöttem, ebbõl lett a ...

Folytats a blogon ... zsannamanna.blogspot.com/2012/01/dobo...

sponsored links

Keres?s