Dobos torta és modulzáró vizsga

2012-02-18

sponsored links


Végre elkezdõdtek a várva-várt cukrász vizsgáim, s ma volt az elsõ modulzáró vizsgám, amin egy Dobos tortát kellett készítenem. Március 20-ig folyamatosan vizsgázni fogunk: lesz modulzáró elméleti, szakmunkás gyakorlati, elméleti, angol, stb, stb......jó sok alkalom, rengeteg kihívás vár még rám.
Azért így már egy kicsit jobb, hogy megvolt az elsõ vizsga, nagyjából tudom, hogy mire számítsak, mire kell nagyon odafigyelni....
Persze nehéz úgy nekimenni egy vizsgának, hogy nem egy sütit/fagyit/bonbont/desszertet ott fogok életemben elõször élesben teljes egészében elkészíteni......és azért ez elég ijesztõ.
Így volt ez a mai vizsgán is. Részleteiben már készítettem Dobos tortát, de így kompletten (lap kenés, krém fõzés, cukor, szeletelés, ...) még soha.
Maximalista vagyok sajnos, így nem tudok az eredménynek 100%-osan örülni, mert látom a hibáit. Aztán ha jobban belegondolok, nem is biztos, hogy elsõre ezt nekem tökéletesen kellett volna tudnom megcsinálni, s akkor viszont büszke vagyok magamra. A Tanárnõ is megdícsért, mert az mondta, hogy meglepõdött, hiszen a Tanulók nem szokták maguk megcsinálni a dobos tetõt, vizsgán is Õ szokta elkészíteni. Szóval HURRRRRÁÁÁÁÁÁ!!! :-)

Most pedig leírom Nektek a receptet, mert az eredeti, klasszikus technológiával készült, így nagyon finom lett.

Hozzávalók (16 szeletes Dobos tortához):

Lap:

8 tojás
16 dkg cukor
16 dkg liszt
(Vaj is kellene bele, de azt bevallom, hogy kihagytam, hogy ne égjen le a piskótám :-))))

Krém: ...

Folytats a blogon ... sucreriesandco.blogspot.com/2012/02/d...

sponsored links

Keres?s