Dobos torta

2011-03-25

sponsored links


tojássárgája 0,14 (7 db)
tojásfehérje 0,21 (7 db)
cukor 0,14
liszt 0,14
vaj 0,04

A tojássárgáját felverjük a cukor egyharmad részével, majd a maradék cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Lazán összekeverjük a két tojásos részt, a lisztet és az olvasztott vajat, majd szilikonos papírra 6 db, 24 cm átmérõjû kerek lapot kenünk és 170°c-on 10 perc alatt kisütjük. A legszebb lapot félretesszük a tetõnek és ha teljesen kihûlt, olvasztott dobos cukorral vékonyan áthúzzuk és 16 cikkre vágjuk.
krém:
tojás 0,20
cukor 0,20
csokoládé 0,20
vaj 0,20
A tojásokat a cukorral 60°c-ig hevítjük állandó keverés mellet, majd habbá verjük. Belecsorgatjuk az olvasztott csokoládét, majd simára keverjük. Ha kihûlt a kihabosított a vajba belekeverjük. A kész csokoládékrémmel öt dobos lapot összetöltünk. A torta oldalát és tetejét is bevonjuk a krémmel, majd recekártyával díszítjük vagy dióval panírozzuk. 16 krémrózsát nyomunk a tetejére és ráhelyezzük a dobos tetõket.
(sol)

Folytats a blogon ... solier-gourmet.blogspot.com/2011/03/d...

sponsored links

Keres?s