Dióöntet párolt karfiollal tönkölybúzával
sponsored links
Személy szerint, ellenállhatatlan vonzalmat érzek a még nem kiszáradt nyersdió iránt, ilyenkor biztosan napokig elengedhetetlen része a táplálkozásomnak.
Napi pár szem dió elrágcsálásával próbálom kielégíteni a zsenge dióíz iránti vágyamat, ezen kívül a család ebédjének részeként is kiemelkedõ szerepet kap.
Most az öntetben, a nyersdióhoz zellerlevelet társítottam: õk ketten, dió és zeller már a Waldorf salátánál bizonyították, hogy harmonikusan kiegészítik egymást.
Most mindkettõ egy zsengébb változatban találkozott ebben a mártásban.
Bár a hangsúlyt, a dióöntetre szeretném tenni, elõször essen szó a tönkölybúzáról.
A tönkölybúzát szerencsére egyre többen ismerik és szeretik, de az ismerete ne álljon meg a lisztnél, hisz kiváló köretet készíthetünk egészszemû tönkölybúzából. A tönköly, a búza õse, a teljesértékû táplálkozás elengedhetetlen gabonája. Ugyanolyan sokrétûen felhasználható, mint pl. a rizs.
Készíthetünk belõle köretet, rizottót , fasírtot, tehetjük levesekbe, használhatjuk ...