Diótorta (liszt- és cukormentes)

2018-04-17

sponsored links



Ezt a tortát a 13. házassági évfordulónkra készítettem. Természetesen próbáltam kihozni a lehetõ legegészségesebbre, ezért csak a tetejére kerültek édességek, hogy ezzel kedvezzek a család többi tagjának :)) Nem volt reklamáció, a torta egyszerre elfogyott, mert a barátainkkal együtt fogyasztottuk.

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 tojás
  • 8 evõkanál õrölt dió
  • 4 evõkanál eritrit
  • a locsoláshoz rumaroma
A krémhez:

  • 1 tasak (70 g) csökkentett energiatartalmú gluténmentes vaníliás pudingpor
  • 8 dkg eritrit
  • 3 dl tej (növényi tejjel is készíthetjük)
  • 2 dl cukor nélküli habtejszín
  • 8 evõkanál õrölt dió
A tetejére (nem cukormentes):

  • 10 dkg magas kakótartalmú étcsokoládé
  • 1 dl fõzõtejszín
  • tetszés szerint különféle édességek
Elkészítése:


  • Elõször a krémhez a pudingport az édesítõvel megfõzzük alacsny lángon, álalndóan kavargatva. Hûvös helyre tesszük, hogy teljesen kihûljön.
  • A piskótához elõször a tojásfehérjét az édesítvel kemény habbá verjük. Belekavarjuk óvatosan elõször a tojássárgáját, majd a diót.
  • A masszát egy 22 cm átmérõjû, sütõpapírral bélelt kerek tortaformába simítjuk. 180 fokos sütõben tûpróbáig sütjük. Ezután hagyjuk kihûlni.
  • Kemény habbá verjük a tejszínt. A krémhez elõször a diót, majd a tejszínt kavarjuk óvatosan, hogy ne törjön össze.
  • A piskótát három lapra vágjuk, és krémmel megtöltjük.
  • Felmelegítjük a tejszínt, majd az apróra tördelt csokoládét belekavarjuk, hogy felolvadjon. A torta tetejére simítjuk úgy, hogy kissé az oldalára is lefollyon.
  • A tetejét tetszés szerint díszíthetjük. 
Tipp: Édesség helyett gyümölcsökkel, vagy dióval is díszíthetjük.

Megj: Diétás pudingport, és egyéb diétás alapanyagot innen lehet rendelni:



Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/04/diotor...

sponsored links

Keres?s