Diótorta (liszt- és cukormentes)
sponsored links
Ezt a tortát a 13. házassági évfordulónkra készítettem. Természetesen próbáltam kihozni a lehetõ legegészségesebbre, ezért csak a tetejére kerültek édességek, hogy ezzel kedvezzek a család többi tagjának :)) Nem volt reklamáció, a torta egyszerre elfogyott, mert a barátainkkal együtt fogyasztottuk.
Hozzávalók a piskótához:
- 6 tojás
- 8 evõkanál õrölt dió
- 4 evõkanál eritrit
- a locsoláshoz rumaroma
A krémhez:
- 1 tasak (70 g) csökkentett energiatartalmú gluténmentes vaníliás pudingpor
- 8 dkg eritrit
- 3 dl tej (növényi tejjel is készíthetjük)
- 2 dl cukor nélküli habtejszín
- 8 evõkanál õrölt dió
A tetejére (nem cukormentes):
- 10 dkg magas kakótartalmú étcsokoládé
- 1 dl fõzõtejszín
- tetszés szerint különféle édességek
Elkészítése:
- Elõször a krémhez a pudingport az édesítõvel megfõzzük alacsny lángon, álalndóan kavargatva. Hûvös helyre tesszük, hogy teljesen kihûljön.
- A piskótához elõször a tojásfehérjét az édesítvel kemény habbá verjük. Belekavarjuk óvatosan elõször a tojássárgáját, majd a diót.
- A masszát egy 22 cm átmérõjû, sütõpapírral bélelt kerek tortaformába simítjuk. 180 fokos sütõben tûpróbáig sütjük. Ezután hagyjuk kihûlni.
- Kemény habbá verjük a tejszínt. A krémhez elõször a diót, majd a tejszínt kavarjuk óvatosan, hogy ne törjön össze.
- A piskótát három lapra vágjuk, és krémmel megtöltjük.
- Felmelegítjük a tejszínt, majd az apróra tördelt csokoládét belekavarjuk, hogy felolvadjon. A torta tetejére simítjuk úgy, hogy kissé az oldalára is lefollyon.
- A tetejét tetszés szerint díszíthetjük.
Tipp: Édesség helyett gyümölcsökkel, vagy dióval is díszíthetjük.
Megj: Diétás pudingport, és egyéb diétás alapanyagot innen lehet rendelni: