Diótorta

2011-11-15

sponsored links

Nem véletlenül sütöttem a születésnapomra, kedvencem a diótorta. Általában hagyom magam kényeztetni, nem bíbelõdök ilyenkor sütéssel, ha nem muszáj, de most így esett. Sokféle diós süteményt és tortát készítettem már, de ennek a krémje új és különleges, ráadásul fantasztikusan finom.
A tésztáját 4 db nagy tojásból, 25 dkg darált dióból, 5 dkg zsemlemorzsából, 20 dkg kristálycukorból csipet sóval, reszelt narancshéjjal ízesítve készítettem, ahogyan a piskótákat szoktam. Közepes tepsiben sütöttem, majd a két 18 cm átmérõjû kerek lapot vágtam belõle. Igazság szerint elõször arra gondoltam, hogy kávékrémet halmozok a tetejére és kockákra vágom a tésztát. Szerencsére eszembe jutott a Rita konyhájában olvasott diókrém, amit mindenképpen ki akartam próbálni. Így történt, hogy végül is torta lett, a maradék tésztát pedig felkockáztam.

Hozzávalók a krémhez, ahogyan készítettem: ...

Folytats a blogon ... fozesfecseg.blogspot.com/2011/11/diot...

sponsored links

Keres?s