Diós és mazsolás kalács
sponsored links
Egyértelmûen az új dió egészen más, a frissen szárított sáfrány pedig valamilyen hihetetlenül különleges. Összesen három szálat használtam a töltelékhez (egy virág) de áthatja az egész kalácsot az illata és az íze ( általában 5-6 szálat szoktam használni). A kalácstészta klasszikus kelt tészta egészen vagy felesben teljes kiõrlésû lisztet ajánlok hozzá.
A kelt tészták sikere két dolgon múlik: egyik a meleg helyiség és hozzávalók, a másik a szeretetteljes dagasztás.
Tehát minden hozzávalót tartsunk szobahõmérsékleten, amely a kelesztésnél legalább 28-30 fokos meleget jelent, az ennél magasabb hõmérséklet csak felgyorsítja a folyamatot az alacsonyabb pedig lelassítja. Lehet dagasztógéppel összeállítani és kidolgozni a tésztát, de utána mindenképpen vegyük kézbe és dagasszuk továbba mennyiségétõl függõen egy vagy két kézzel.
Hozzávalók 2 kenyérsütõ formához
250 g teljes kiõrlésû tönkölybúza liszt kétszer átszitálva
250 g kenyérliszt vagy süteményliszt átszitálva
2,5 g élesztõ ...