Diós és mazsolás kalács

2013-10-24

sponsored links

dióskalácskis01.jpg

Egyértelmûen az új dió egészen más, a frissen szárított sáfrány pedig valamilyen hihetetlenül különleges. Összesen három szálat használtam a töltelékhez (egy virág) de áthatja az egész kalácsot az illata és az íze ( általában 5-6 szálat szoktam használni).   A kalácstészta klasszikus kelt tészta egészen vagy felesben teljes kiõrlésû lisztet ajánlok  hozzá.

A kelt tészták sikere két dolgon múlik: egyik a meleg helyiség és hozzávalók, a másik a szeretetteljes dagasztás.

Tehát minden hozzávalót tartsunk szobahõmérsékleten, amely a kelesztésnél legalább 28-30  fokos meleget jelent, az ennél magasabb hõmérséklet csak felgyorsítja a folyamatot az alacsonyabb pedig lelassítja. Lehet dagasztógéppel összeállítani és kidolgozni a tésztát, de utána mindenképpen vegyük kézbe és dagasszuk továbba mennyiségétõl függõen egy vagy két kézzel.

Hozzávalók 2 kenyérsütõ formához

250 g teljes kiõrlésû tönkölybúza liszt kétszer átszitálva

250 g kenyérliszt vagy süteményliszt  átszitálva

2,5 g élesztõ ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2013/10/24/dios...

sponsored links

Keres?s